Over ons

Passie en ouderwets vakwerk, dat is waar wij voor staan. We helpen bij speciale projecten en zijn er voor eigenaren die hun oldtimers en klassiekers zo authentiek mogelijk willen houden. Al onze projecten zijn uniek. Daarom kunnen wij vooraf geen indicatie geven van de kosten of de benodigde tijd. Met oude onderdelen weet men pas wat er nodig is als deze gedemonteerd zijn. In overleg met de klant stellen wij dan een plan van aanpak op.

In onze werkplaats hebben wij alle benodigde gereedschappen waardoor wij de meeste bewerkingen in huis kunnen doen.

Ons gereedschap

Veel van onze projecten vragen om specialistisch gereedschap. Daarom hebben wij alles in huis om bijvoorbeeld zelf kleppen te slijpen of om de cilinderkop te vlakken en kunnen wij zelfs de kleinste onderdelen - die niet meer verkrijgbaar zijn - zelf namaken zodat uw oldtimer zoveel mogelijk in originele staat blijft. Ook kunnen wij cilinders boren en honen, en krukassen slijpen.

Om deze reden besteden veel klassieke garagebedrijven specialistische klussen aan ons uit. Zij hebben vaak niet de benodigde kennis of gereedschap in huis die het werk aan motoren van oldtimers en klassiekers vraagt.

Ook liefhebbers weten ons vaak te vinden wanneer de auto niet langer presteert zoals deze in het verleden heeft gedaan. Of wanneer bepaalde componenten niet langer voorhanden zijn, omdat de productie daarvan jaren geleden al is gestopt. Tenslotte zijn onze werkzaamheden ook een belangrijk onderdeel van restauratieprojecten waarbij de oldtimer weer in oude staat wordt hersteld.

Eigen Dyno testbank

Na een uitgebreide revisie of reparatie is het verstandig om de motor eerst te testen voordat deze teruggebouwd wordt in de auto. Daarom kunnen wij deze voor u testen op onze eigen Dyno testbank. Zo weet u zeker dat deze naar behoren functioneert.

Zoals u ziet op de onderstaande foto zijn onze werkzaamheden niet beperkt tot enkel automotoren. Ook andere motoren kunnen wij op aanvraag repareren en reviseren. Vanzelfsprekend kunnen wij ook deze voor u testen op onze eigen Dyno testbank.

Vanzelfsprekend kunnen wij het vermogen van de motor ook testen op onze eigen testbank

Hoe wij te werk gaan

Elk project dat wij doen is uniek. Wij zijn gespecialiseerd in het reviseren en repareren van oude automotoren van onder andere Italiaanse, Engelse en Amerikaanse oldtimers en klassiekers. Componenten die nog ├ęcht ouderwets vakwerk vereisen.

Wanneer u contact met ons opneemt bespreken we samen de mogelijkheden en geven we een schatting van de tijd en de kosten van het project. Vooraf kunnen wij nooit de precieze kosten inschatten. Wel zullen wij u tijdens de werkzaamheden op de hoogte houden van de voortgang. Ook besteden wij - naast de techniek - aandacht aan het esthetische. Voordat wij de motor aan u teruggeven kunnen wij deze testen op onze eigen testbank.

Hulp nodig bij uw project?